På G med Keto, guldklocka & Eva Eastwood


På G med Keto, guldklocka & Eva Eastwood

Säsong 3, Episod 16

Jag är lite sen i starten. Jag sa ju förra veckan att ”nu jäklar ska det bli åka av på hälsoresan”, ungefär så sa jag väl va? Den här veckan säger jag att jag blev lite sen i starten, kom lite på efterkälken… Och gav upp igen tror ni kanske? Ånej, jag laddade bara mentalt ha ha. Å käkade ganska OK, men inte så bra. Sen fick jag ryggskott efter två taskiga tunga lyft. De fungerade också bra som ursäkter… Nåväl, jag skäms inte och nu är jag faktiskt på gång, på riktigt… Å jag gick inte upp i vikt minsann.
På gång var jag också när jag jobbade med Weeping Willows deras första 3 år som ”Recording-Artists” (amerikansk term som man blir när man gett ut sin första skiva). Då var jag så mycket på gång att jag fick en guldklocka av bandet. På gång var jag också när jag arrangerade konsert med underbara Eva Eastwood i Halmstad den 6e mars 2020. Då kom dock ett virus och en mediapandemi och stoppade min framfart som konsertarrangör. Det blev dock en fantastisk kväll med Eva, hennes band och ett par fina gästartister….

Vad säger ni?

”Jaha, det är alltså dags igen för Håkans hälsoresa, säger ni”
”Ja, det är det”, säger jag.
”Men, var det inte de förra veckan” säger ni?
”Jo, det är typ varje vecka, men det är inte alla veckor som det går så bra”, säger jag.
”Jag har sagt det förut och säger det igen; en inställd hälsovecka, är också en hälsovecka” (låter lite Lundellskt va? Och ja, det gör det. Och ja, det var min inställda spelning som den gode Ulf skaldade så om i Expressen…)

Motivation och beslutsamhet; har han funnit dessa?

Så vad ska jag hitta på för nytt nu då? Vad sägs om lite motivation och beslutsamhet? Det sitter ju faktiskt i huvudet och jag har peppat mej själv till den milda grad att det kommer att hålla. Jag vet inte hur länge, men vem vet, det kanske kan bli permanent. Inte så att jag kommer att avstå från glass, godis, kakor, chips, vin å allt annat gott som världen erbjuder, men jag siktar väl på en permanent förbättring och måttlighet när det kommer till godsakerna….

Först kommer Ketos, sen Glukos, sen kan det bli Ketos igen minsann

Jag landar tillbaka på Ketogen kost, en strikt LCHF-kost, alltså nästan inga kolhydrater alls, som jag skrivit om förut. Då hände de inte så mycket på 4-5 dagar, men sen satte förbränningsmotorn igång för högvarv och kilona rasade på bara nån dag. Lite häftigt, även om det förstås är bättre och smartare att gå ner långsammare. Men, häftigt att känna hur kroppen verkligen fungerar. Jag ska läsa på lite, ringa till engelsmannen Rob, som introducerade Ketogen kosgt till mej, och sen berätta lite mer. För att ändå repetera och sammanfatta om ketos, så fungerar det så här: När vi föds, så är kroppens naturliga energi eller bränsle Ketos. När vi sedan börjar äta barnmat och sedemera all annan västerländsk kost, så ställer vi om till Glukos, som kroppen energi eller naturliga bränsle. Eller onaturliga bränsle skulle nog Rob säga. För Glukos är egentligen inte naturlig energi, medan Keto är det. Och man kan alltså ställa tillbaka kroppen till Ketos och må bättre samt slippa många välfärdssjukdomar tror jag och säger Rob. Jag är säker på det och det verkar finnas ganska mycket forskning på det. Nu vet ju ni som följer mig att det är skillnad på forskning och forskning. Man måste ta reda på vilken forskning som är objektiv och oberoende genomförd. Det är inte så lätt och ni kommer säkert upptäcka att den mesta forskning är beställd av livsmedels- eller läkemedelsindustrin, som vanligt…  Den som orkar följer pengarna (follow the money), dvs följ vem som har finansierat forskningen. Som vanligt tycker jag man ska testa själv istället för att lita på någon enda forskning….

Livsviktigt med D-Vitamin och comeback för gurkmejashot och grönsakssmoothies.

Jag tänkte också göra lite comeback vad gäller gurkmejashots, grönsakssmoothies och kost-tillskott, framförallt så skriker min kropp efter D-vitamin…. Tror jag i alla fall. Ganska säkert faktiskt. Å ni som redan kan  er D-Vitamin och som vet att vi får i oss på tok för lite D-Vitamin i Sverige, ni vet att man faktiskt måste ta D-Vitamin. Rekommendationerna är oftast minst 2000 IE per dag, men jag börjar bli ganska säker på att man måste ha uppemot 10.000 IE. Jag återkommer i frågan, men alla häsloexperter och professorer som jag litar på är i alla fall överens om att man som vuxen behöver minst 5000 IE per dag. Så det kan ni ta, ni som inte redan fattat att det är livsviktigt med tillskott av D-Vitamin…. Sen kan jag gissa att det i sanna LCHF anda blir mycket kött, grönsaker och mycket fett. Mina nya favoriter blomkålsmos och vitlökspure blir nog det vanligaste tillbehöret. Vansinnigt gott och nyttigt och definitivt ”Best of Ketogen kost”

Det finaste av alla beroendena; arbetsmissbruket

Jag har ju tidigare berättat att jag är sockermarkoman, men jag är också arbetsnarkoman. Det finast av alla missbruk. ”Så duktig hon är, hon jobbar jämt”. Ni har alla hört det. Bland dessa finns jag, men lider inte så mycket av det längre. Har faktiskt lyckats balansera det lite nuförtiden. Men, i slutet av 90-talet så upplevde min arbetsnarkomani de absoluta höjderna. Det är vad dagens första WAX Story handlar om….

WAX 132 – Guldklocka från Weeping Willows för 25 års arbete på bara 3 år (2000-04-19)

Ni har förstås redan fattat. Waxegård har jobbat hårt igen, men aldrig tidigare har jag fått en så tydlig uppskattning eller ett så tydligt kvitto på att jag jobbat hårt.
Just denna arbetsprestation utspelar sig mellan 1987 och år 2000. Jag har precis startat mitt skivbolag Grand Recordings och signat min första artist; sensationella Weeping Willows. Eller jag tyckte bandet var sensationellt och det var inte så många andra som tyckte. Weeping var i och för sig ”Världsberömda” på Södermalm i Stockholm och ”hajpade” i Vasastan, Kungsholmen och Östermalm, men utanför tullarna så var det ingen som ens hade hört talas om bandet. Det var upplagt för hårt arbete och hårt arbete blev det. Tidvis jobbade man dygnet runt ensam, men ibland tillsammans med kolegorna Per Strömbäck och Joakim Gävert. Jag iklädde mig inte bara rollen som skivbolagsdirektör, utan också som PR- och marknadsförare med Per, flyersutdelare, sponsorraggare, konsertarrangör, personlig rådgivare, relationskonsult, ekonomisk hjälpreda och ibland den fina titeln ”exekutiv producent”.  Fan, vad vi slet. Till slut gav allt arbete resultat och bandet sålde mot alla odds guldplatta av första skivan. Andra sålde än mer och spelningarna blev väldigt omtalade. Det var resultatet av ett gediget lagarbete, inget annat än riktigt bra och intensivt lagarbete, men jag var kapten på den här ”lastpråmen” eller det här gamla loket, där vi skyfflade kol hela tiden. Jag skyfflade nog faktiskt mest kol av alla, kanske inte bättre jobb än nån annan i teamet, men ganska säkert flest timmar. När vi skulle gå vidare åt varsitt håll för att utvecklas mer, så var det nog därför som jag fick en guldklocka av bandet med inskriptionen; ”för 25 års arbete på bara 3 år”

WAX 133 – Eva Eastwood på sista konserten innan Corona (2020-03-06)

Fredagen den 6e mars 2020 fick jag förmånen att arrangera en konsert med 20-års jubilerande rockabillydrottningen Eva Eastwood och hennes band The Major Keys, på Najaden i Halmstad. Det blev först en riktigt angenäm vänskap med Eva. Det kändes som att vi nästan fann varandra i den där godisbutiken vid Norre Kattsparken. Jag önsketänker kanske och överdriver, men blev så glad att få träffa en så varm och okomplicerad artist, trots att hon sägs vara drottning ha ha. Sedan blev det en fantastisk konsert med en Eva, som verkligen bjöd på sig själv. Det är ju en sliten klyscha, men jag ser sällan artister göra det på riktigt, som Eva. Kvällen gästades också av coola Matte från Boppers, coola Gert Lengstrand från Streaplers och coola Oa Larsson från Halmstad Finest, som alla kom för att fira Evas första 20 år som artist. Vilken festkväll det blev! Å efter jubileumskonserten blev det tårta och champagne i logen för att fira vidare. Sedan kom coronan och satte stopp för alla konserter för lång, lång tid framöver. Jag är bara så glad att min sista konsert på länge, blev den med grymma Ewa Eastwood, levererad av lika grymma tjejerna Hilda och Malin på bästa bokningsbolaget MTA. Love

Veckans låt: Cass MacCombs – Sweet Lucy

Så kul att upptäcka nya sköna artister, denna gång faktiskt tack vare Spotify och deras lista med mina oupptäckta hits. De betalar skitpengar till artisterna, tjänar miljoner och åter miljoner, betalar ingen skatt i Sverige, så skamligt. Men, jag säger ändå tack för Cass Maccombs från Kalifornien, som gjort inte mindre än 9 album, som jag alla missat. Tills nu. Det här hans senaste singel från 2020 dock…

Veckans bonus låt: Aretha Franklin – Think

En av världens bästa någonsin får bli veckans bonuslåt. Det här är också en av favoritscenerna i världens roligaste film; Blues Brothers. Aretha spelar en grym roll och sjunger ännu grymmare. Think är en av de viktigaste låtarna och bästa för kvinnornas frigörelse.
https://open.spotify.com/track/4yQw7FR9lcvL6RHtegbJBh?si=YdHrPLjnQTSf9zUYWi_hcQ

Det var allt från hälso-Håkan. Det blir bra nu….

Håkan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *