Om konsten att inte ge upp (Henrik Schyffert på dans me Thor-Görans på Kinda Motell)


Om konsten att inte ge upp
(Henrik Schyffert på dans me Thor-Görans på Kinda Motell)

Säsong 3, Episod 15

Skam den som ger sig. Förr eller senare ska det väl funka att göra dom där ”livsstilsförändringarna” som mina hälsovänner pratar om…. Eller så ser ni mej på ålderdomshemmet berättandes om att nu har jag minsann varit duktig ett par månader, så nu kan jag äta glass och gräddbullar till rödvinet igen…. Efter en ”hälsopaus” över jul och nyår, så kör vi igen. Vi låtsas som inget hänt, vi pratar inte om mängden julgodis, gröt, vört och skinkmackor och för mycket ris-a-la-malta. Inte heller om julmust, glögg och rödvin.
På årets första hälsoblogg får ni också läsa om när Henrik Schyffert, Joppe Pihlgren och jag var på dans till Thor-Görans på Kinda Motell en septemberdag 1990. Ni får dock inte läsa så mycket om hälsa, jag har liksom inte riktigt kommit igång än… Men, den här gången gäller det, igen…

Ni måste väl i alla fall beundra min envishet

Ni kanske tycker att jag inte är något vidare föredöme när det kommer till hälsa och där har ni rätt. Jag har aldrig utgett mej för att vara det heller. Jag ljuger inte som en politiker minsann. Jag har däremot sagt att jag börjar bli väldigt duktig på hälsa. I teorin då alltså… Men, ni måste väl ändå beundra min envishet? Jag ska berätta lite om hälsa. Det får bli om en sallad. Det är nyttigt, men lite tråkigt va. Det var väl tur att den här innehöll ett gäng goda räkor. Det glutenfria brödet var dock allt annat än gott. Längtan efter gott onyttigt bröd är en av de mentalt svåraste sakerna att tänka att jag ska ge upp. För det kanske jag måste?

Teorin om 5 nyttiga och 2 onyttiga funkade inte

Min teori om 5:2 diet som betyder 5 nyttiga dagar och 2 onyttiga dagar har inte fungerat. Jag måste tänka om- Jul och nyår med för mycket sött och för många kolhydrater har väl inte funkat så bra heller. Hoppades på max 2 kg upp, det blev dubbelt upp. Jag är verkligen inte så nöjd med mej själv efter helgerna….

Nu har jag köpt en Ketoguide med recept för en hel månad

Ett av problemen förutom extremt dålig karaktär är det blir så tråkigt när man gör samma rätter om och om igen. Fantasin tryter, fast man vet att ett nytt spännande recept bara är en googling bort… Nåväl, jag tjänar inte på att straffa mej själv och trycka ner mej i skoskaften. Nä, upp på hästen igen, upp i sadeln när du ramlat av hälsohästen. För att visa lite god vilja, så köpte jag häromdagen en bok som heter; Ketoguiden med recept för en hel månad. Det får bli min bibel den närmaste tiden. Jag orkar inte planera mer än så, men jag tror på mej själv den här gången också. Vi får se….

 WAX 131 – Med Henrik Schyffert och Joppe Pihlgren på dans till Thor-Görans på Kinda Motell (1990-09-25)

Året är 1990 och Henrik Schyffert är Sveriges coolaste kille. Han och jag tillsammans med Joppe Pihlgren från Docenterna (fd Docent Död, ni vet, de medhiten  ”bakom mina solglasögon…) har filmat grymma klipp på Hultsfredsfestivalen 1990. Nja, jag har inte filmat så mycket. Det var mer Henrik och Joppe. Jag bokade några bra artister och fixade allt runtomkring…. Hultsfredsfestivalen 1990 var året då bl.a. Waterboys, Dan Reed Network, Ronny Jönsson, Hothouse Flowers, Nick Lowe spealde. Jag minns också en grym spelning med Thåström kompade av Sator…

De roligaste minnena från Hultsfred 1990 var dock inte i Hultsfred, utan i Stockholm och i Rimforsa på Östgötaslätten…. I Stockholm var det på Hannas Krog när jag träffade Henrik och Joppe å snackade festivaldokumentär. TV-dokumentären vi skulle göra tillsammans var som allra bäst den där sommarkvällen på Hannas Krog, långt innan den var inspelad och klar. Det andra roliga minnet från Hultsfred 1990 var när vi skulle klippa dokumentärfilmen. I vanlig ordning ringde jag runt som bästa smålänning och fixade bästa priset på en redigeringsstudio. Det var verkligen ingen högbudgetfilm vi gjorde. Den bästa studion i förhållande till pris var Filadelfiakyrkans studio i Rimforsa söder om Linköping. Där spenderar vi en vecka och klipper dokumentären. Vi bor på Kinda Motell vid riksväg 34. På onsdagen hade vi jobbat hårt i 2 dagar och tänker att vi ska sluta tidigt och festa lite. Vi upptäcker att det dukas upp till dans på motellet. Det är Thor-Görans som spelar. Det var inte många som kände igen de tre unga grabbarna som inte hade gabardinbyxor på sig, men det var desto fler som tittade snett på oss för att vi var klädda som vi var. Förutom att Henrik hade hål på sina jeans, så hade han en orange Helly-Hansen tröja på sig, en sådan som bönder och skogarbetare brukar ha på landet. Det hade blivit inne i Stockholm nämligen och undrar om det inte var Henrik själv som skapade den trenden? Till sist ser vi ett par damer, kanske i 40-års åldern, som tittar storögt på oss, mest på Henrik, men en dam spanar verkligen in Joppe. Hon måste älskat Docent Död när hon var yngre, även om vi aldrig fick reda på det av denna blyga tjej. Henrik blev dock rejält uttittad och avklädd med kvinnornas blickar. Henrik var vid tidpunkten en stjärna i vardande och hade setts i MTV och SVT, men också hörts i P3. Jag såg aldrig Henrik eller Joppe dansa till Thor-Görans, men att bara se dom hänga jämte dansgolvet var en syn för livet….
Å dokumentären blev också grymt bra, den bästa som gjort hittills om festivalen, men den blev faktiskt aldrig lika bra som den var den där sommarkvällen på Hannas Krog på Skånegatan, bara nästan…

Veckans låt – Franz Ferdinand – Take Me Out

Hade nästan helt glömt bort denna supergrymma låt med indierockbandet från Glasgow i Skottland. Den kom 2004 och måste varit en av 2000-talets mest spelade låtar. Nu hade jag säkert inte hört den på 10 år (skäms radioproducenter) när min kompis Anders spelar den för mej.
https://open.spotify.com/track/20I8RduZC2PWMWTDCZuuAN?si=KgKLCEp3QHqTXFUkDguQlA

Veckans bonuslåt – Docent Död – Solglasögon

En odödlig klassiker med ett av landets bästa och roligaste popband någonsin. Från debuten och mini-albumet, som också innehåller klassiker som; ”Bensin i blodet” och ”Chick-e-Chack”
https://open.spotify.com/track/23Spo6u9ryaT5leS4V4Vhe?si=dPcN2HSGTvWtU5sb5L3YOg

Håkan

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *