Knockad, men reser mig på 9 (Å Doug Seegers, mor & far)


Knockad, men reser mig på 9
(Å Doug Seegers, mor & far)

Säsong 3, Episod 11

”Börja om från början, börja om på nytt” sjöng Sven-Ingvars…. Å precis när ni trodde Waxegård hade gett upp sin hälsblogg och hälsoresan, så reser han sig på 9. Han vacklar runt i ringen och är groggy efter att ha blivit knockad för ett par veckor sen. Först en elak förkylning, sen besviken efter ytterligare inställda konserter (över 60 nu) och sen vet jag inte vad jag ska skylla på. Tappade motivationen på E4an mellan Vagnhärad och Södertälje tror jag… Då har jag ändå haft ett par rätt så bra veckor och träffat ett par nya grymma vänner… Dom ska jag skriva lite om, sen skriver jag också när jag skickade mor och far på turne med Doug Seegers för nästan exakt ett år sen…. Å Sen har jag faktiskt blivit peppad att gå ner lite i vikt, så det har jag. Grattis till mej !

Fokus är bra att ha

Om vi faktiskt börjar analysera den här knockouten på hälsoresan, som egentligen just bara är en tappad motivation. Möjligtvis skulle jag väl också kunna skylla på att det händer för mycket i världen och i mitt liv just nu för att hålla fokus på livsstilsförändring. Och då händer det faktiskt ganska många bra saker, så det är inte bara pga av allt dåligt och jobbigt som händer just nu… Det mest positiva är att jag träffat en massa nya trevliga människor, som jag snabbt blivit vän med. Det är också väldigt roligt att jag är på väg att få ett stort eventuppdrag. Inte klart än, men om det blir det, så måste jag nog vara den enda i landet som just fått ett eventuppdrag de senaste 8 månaderna….

Motivation är bra att ha

Men, tillbaka till snabbanalysen och den avgörande anledningen till att jag bara la ner eller pausade hälsoresan var helt enkelt att motivationen tog slut. Jag hade dessutom ingen som peppade mej på nära håll, så jag tog enkla vägen ut. Jag lät bara hälsoresan ”fejda” ut… ”härlig svenengelska där va?). Jag är som så många andra en person som behöver vara motiverad, inte alltid, men oftast. Jag kan vara envis och genomlida tråkiga jobb, för att jag måste, men inte sådant som jag faktiskt inte måste.

Vänner som ”peppar” en är bra att ha

Som en frivillig hälsoresa med medföljande blogg…. Ska jag komma med nåt tips, så är det att skaffa er någon i er närhet som ni gör gemensam sak med eller som bara ser att motivationen tryter och som då kan peppa er. Jag hade ingen sådan, så det var ”busenkelt” att bara slarva en vecka och sen bara förtränga att jag faktiskt behöver ställa om…. Till min hjälp hade jag massor av onyttig mat och dryck samt inte minst glass och godis…

Kolhydrater är bra att inte ha

En avgörande vändpunkt, förutom att jag inte gillar att se mej själv i spegeln längre, var när jag träffade en engelsman som heter Rob och han invigde mej i begreppet Ketos, som gjorde mej väldigt nyfiken. Jag ska berätta mer om det nästa gång. Men, för att göra en lång historia kort, så fick detta mej att bestämma mej för att köra en ganska strikt LCHF-diet en vecka. Nu blev det inte en hel vecka, utan det blev 5 dagar. Man kan säga att det blev en 5:2 vecka, fast då inte äta 5 dagar nyttigt och fasta 2 dagar. Ni har förstås redan listat ut att det blev 5 supernyttiga dagar utan kolhydrater och 2 dagar med ganska onyttig mat ha ha… Precis, så blev det. Fast inte superonyttigt vill jag tillägga. Tänkte på att köpa vin med minsta antal kolhydrater och drack framförallt inte så mycket.

Fläsksvålar är bra att ha

Höll också igen på bröd, godis och glass. Faktiskt inget godis och chips alls, men glass som vanligt. Jag verkligen älskar glass och vill inte leva utan glass. Rob tipsade mej dessutom om ett litet knep just mot ”chips-suget”, nämligen fläsksvålar. Det låter ju verkligen hur äckligt som helst, men var faktiskt inte alls så äckligt. Samtidigt ganska nyttigt, innehåller nämligen inga kolhydrater…. Så jag kan nöjt konstatera att jag på denna ”comeback-vecka” gått ner 3,4 kg. Inte så dåligt va? Jag har till och med berömt mig själv idag. Å då ska ni veta att det normalt är min kanske sämsta gren av alla grenar. Bra där Hälsobloggare Håkan. Nu får bara inte bli ”jo-jo-bantning”, det är värdelöst…. Måste lägga till att jag verkligen inte siktade på att gå ner så mycket, det ”bara hände” när jag helt uteslöt kolhydrater i 5 dagar, man kan nästan säga att det var 6 dagar faktiskt…

Solskenshistorier är bra att ha

Jag nöjer mej där och kastar mej över till dagens WAX-story och den handlar om när min mor och far är på turne med amerikanska countrystjärnan Doug Seegers. Ni vet ”ute-liggaren” som Weeping-Magnus och Jill Johnson upptäckte i Jills Veranda. Ahh, klart ni vet vid det här laget. Det är ju en av världens bästa solskenshistorier. Å sådana kan ju behövas nu.

WAX 125 Mor och far på turne med Doug Seegers (2019-11-28)

Har haft nöjet att göra fler spelningar med countrystjärnan Doug Seegers från Nashville, som slog igenom i Jills Veranda 2014. Jag var en av de första som gjorde gig med Doug redan den sommaren och sedan har vi samarbetat fler gånger fram till en julturne jag gjorde med honom 2019. Det är dock inte Doug Seegers den här historien handlar om, utan snarare om en god vän samt mina föräldrar…

Den gode vännen ringde och gick rakt på sak efter sedvanliga; ”hur e läget”. Han utbrister;
”Jag hörde att du hade skickat dina föräldrar på turne med Doug Seegers…. Så, kan du väl inte göra. Dom är ju jättegamla”
Varpå jag svarar blixtsnabbt för att försvara mej. Dessutom utan att tänka igenom svaret så säger jag: ”Dom är väl inte gamla, dom är ju bara 85 och 83….”
Han svarar förstås; ”Ja, men det är ju jättegammalt”. Varpå jag svarar lite defensivt; ”Jo, men inte så gammalt va. Å sen var det ju bara 2 veckor…”  Till saken hör att jag aldrig sett dom som så gamla. Jag Tror dessutom att det är bra för alla att hålla igång så mycket som möjligt. I alla fall så länge man tycker det är roligt… Till saken hör väl också att dom dock är gamla nog att kunna säga nej om dom ville…  Som avslutning kan jag också berätta att Doug tyckte om mina föräldrar väldigt mycket, speciellt min mor som tog han om honom och såg till att han åt och drack tillräckligt med vatten å sånt. Doug frågade till och med henne om hon inte kunde följa med honom på turne hemma i USA… Som Totta Näslund sjöng i Nationalteatern; ”vi fortsätter å spela rock´n´roll, fast vi håller på å dö….” Fast här i Småland jobbar vi med rock´n´roll tills vi håller på…

Veckans låt: Bob Dylan – The Times they are a-Changin

Var avslutningsvis bara tvungen att vara lite politisk eller I alla fall försöka fånga tidens konstiga anda. Då passer inget bättre än att “damma av” en klassiker med Bob Dylan, som veckans låt. Eller “damma av” och “damma av”. Den här låten har faktiskt aldrig ens blivit dammig…
Come mothers and fathers
Throughout the land
And don’t criticize
What you can’t understand
Your sons and your daughters
Are beyond your command
Your old road is rapidly agin’
Please get out of the new one
If you can’t lend your hand
For the times they are a-changin’

Veckans bonuslåt: Nationalteatern – Vi fortsätter att spela rock´n´roll

En riktig klassiker, som öppnar albumet ”Rövarkungens ö” från 1980. Här finns även låtarna ”Sent en lördagskväll”, ”våld på öppen gata”, ”Söndagskväll” och förstås titel-låten ”Rövarkungens ö”. Utan att ha lyssnat igenom texterna noggrant, så skulle jag gissa att dessa samhällskritiska texter är mer aktuella nu än på den tiden. Precis som ”Staten & kapitalet och andra gamla punk och ”progg-dängor”

Håkan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *