Bruce, Thomas, Theresa, Magnus & Securitas

Bruce, Thomas, Theresa, Magnus & Securitas

Säsong 3, Episod 8

Mörkret och höstkylan vilar tungt över småländska landsbygden denna natt. En man i sina bästa år smyger tyst upp till storstugan där kylskåpet och skafferiet finns. Denna man är också en sockerberoende hälsobloggare, vars gärna likt en alkoholist fått sin hjärna kidnappad.
Om ni inte redan tröttnat på denna hälsobloggare, så ska jag berätta vad som händer. Jag ska i så fall också berätta om en legendarisk konsertarrangör, som betytt väldigt mycket för mig och min karriär. Det är Rolling Stones och Bruce Springsteens polare Thomas Johansson. Jag berättar också om två andra legender, i alla fall i min värld; Theresa Andersson och Magnus Johansson. Det är bara en Svensson och en Karlsson som saknas, så har jag samlat Sveriges vanligaste namn i dagens blogg. Johansson, Andersson och Johansson är dock inga vanliga personer…
Jag ska förstås snacka lite hälsa också, lite blåbär och total avhållsamhet av socker och kolhydrater en vecka. En tuff GI-vecka alltså…

Sockersuget tar över hjärnan

Jag skämtar verkligen inte om att sockersuget tar över hjärnan. Det är för jävligt och inte så lätt att göra något åt. Skulle gissa att sockret i kombination med stress ger sömnlöshet, så förstår ni lite av mina problem. Har kommit in en period med alldeles för mycket jobb, måste lära mig att säga nej. Nu låter det här med sockret kanske lite värre än det är, jag kan normalt hantera det, även om jag är väldigt trött på problemet. Det är dock ännu värre med sömnsvårigheter. Jag lider inte jämt av det, men just nu gör jag det. Jag vet att det beror på mina vanor och vet att jag måste sluta titta på en dataskärm tills 5 minuter innan man ska sova eller äta för mycket middag alldeles för sent. Kryddar du sen den kvällen med sötsaker, så får man skylla sig själv. Jag har i alla fall inte hittat någon annan att skylla på. Som ni vet så tränar jag hårt, så jag lyckas ändå hålla vikten i schack. 6000 meter simning och drygt 10.233 steg i snitt har gett att jag gått ner även denna vecka, fast bara ynkliga 0,2 kg igen. Jag som har satt målet 25 kg till jul, men nästan stannade av helt på ca 5 kg… Jag kämpar i alla fall, fast kanske onödigt mycket?

Kan det vara fel på förbränningen eller har jag nån näringsbrist?

Jag ska också försöka komma på om det kan vara något annat fel på mej; förbränningen eller nån näringsbrist, som jag behöver åtgärda. Någon som har nån ide? Jag testar hursom först strikt sockerfritt och lika kolhydratfritt en vecka. Jag undrar dock om jag klarar detta utan Securitas som vaktar köket och letar igenom väska och kläder innan jag stänger dörren till sovrummet? Jag tror nog det är lika bra jag ringer Securitas va?

”Blåbär är rock´n´roll” (fortfarande i oktober, otroligt…)

Avslutningsvis måste jag berätta om ett helt sensationellt rekord. Blåbären finns kvar i oktober månad. Jag plockade en hel liter igår och det måste väl vara rekord. Flera blåbär har redan ”kastat in handduken”, men förvånansvärt många blåa rackare hänger kvar… Som jag brukar säga; ”Blåbär är rock´n´roll”

Vad jag kom på under en simtur

Nu över till några stories och under en simtur kom jag på att jag borde hylla några personer som betytt väldigt mycket för min egen långa karriär i musikbranschen. Den jag börjar med är inte vem som helst och anledningen till att jag börjar med honom är att sist vi hade kontakt med honom, så skällde jag ut honom efter notor då han i sin tur hade skällt ut en volontär som jobbade gratis för oss båda. Jag borde bett om ursäkt för det för länge sen, men det får bli när vi träffas. Till dess skriver jag några tacksamma hyllningsrader till honom här… Jan Gille som jobbade med Thomas blev min närmaste samarbetspartner på EMA-Telstar och han ska få sin en egen hyllning senare…

WAX 119 – Thomas Johansson, legend & konsertarrangör, som betytt mycket för min karriär (1982-02-12)

Det är en kall februaridag 1982 och jag står utanför EMA-Telstars kontor på Carl Milles vägen på Lidingö. Jag är bara 20 år och supernervös för att jag oanmäld står utanför Sveriges största konsertbolag och ska ringa på för att fråga om jag får arrangera konserter med deras utländska artister. Jag kunde förstås ha blivit utslängd eller i alla fall motad i receptionen med besked att jag får skriva ett brev eller något sådant… Istället så ber receptionisten mig vänta i hallen, så ska hon hämta en person. Jag var skakig i knäna redan innan, men det blir inte bättre av alla guldskivor på väggarna och stiligt inramade turneaffischer med The Who, Rolling Stones, Bruce Springsteen och ELO och många fler…

En man som presenterar sig som Jan Gille möter mig med ett vänligt leende i receptionen och ber mig följa med till hans kontor. Nervositeten avtar för att han just är så trevlig. Han bjuder på kaffe och ber mig berätta om varför jag har kommit på besök. Jag berättar om Rockparty i Hultsfred och han låter verkligen intresserad.

Efter en stund, så ber han mig följa med för att hälsa på Thomas Johansson. Då stiger pulsen igen, för det var ju just Thomas Johansson, som var den där konsertarrangören man såg upp till. Jan presenterar mig för Thomas och jag slår mej ner och berättar samma historia igen om Rockparty i Hultsfred. Jag blev förvånad över att denne legend ens tog sig tid och ännu mer förvånad över att han var så intresserad och ställde en massa frågor till mig. Thomas berättade dessutom några av sina konserthistorier och jag hade väldigt stora öron då. Thomas var ju inte bara en av världens mest kända konsertarrangörer, utan också god vän med både Paul McCartney, Mick Jagger och Bruce Springsteen och många andra världsstjärnor.

Den här dagen blev början på ett långvarigt samarbete mellan mej och EMA-Telstar, som sedemera bytte namn till Live Nation. Fortfarande dock med Thomas Johansson som legendarisk boss. Även om jag jobbade mest Jan Gille och senare Leif ”Blixten” Henriksson, så hade nog Thomas Johansson ett finger med i de flesta bokningar av de utländska artisterna som kom till Hultsfred. The Ramones, Echo & The Bunnymen, Iggy Pop, Midnight Oil och The Waterboys är bara några namn på den långa listan.

Efter att jag lämnat Hultsfred och startade Lollipop tillsammans med just EMA-Telstar, så kända jag att vi verkligen jobbade tillsammans med Thomas & Co. Det är också Thomas förtjänst att vi kunde boka världsstjärnor som Bob Dylan, Johnny Cash, David Bowie och John Fogerty till Lollipop. Det är på tiden att jag uttrycker min tacksamhet till Thomas för det.
Jag vet fortfarande inte om det var Thomas Johansson som sedan ville lägga ner Lollipop, men det spelar ingen roll längre. Jag väljer istället att komma ihåg att det var Thomas Johansson som presenterade mig för Bruce Springsteen personligen efter en spelning på Globen. Det var stort. Tack Thomas från Håkan och Rockparty för alla underbara konsertminnen du gett oss.

WAX 120 – Theresa Andersson och hennes enmansorkester trollband Eksjö (2009-07-23)

Jag brukar aldrig boka artister jag inte hört förut, men den här gången övertalade Hilda Sandgren på bokningsbolaget MTA mig att boka en för mig helt okänd artist som hette Theresa Andersson. Jag hade inga förväntningar, men blev helt chockad. Theresa var sin egen enmansorkester med massor av pedaler och loopade sig själv och skapade massor av fantastiska ljud. Theresa Andersson trollband hela Eksjöpubliken i Vaxblekarens trädgård denna kväll. Tack Hilda! Efter konserten drog Theresa Andersson till New Orleans och ingen har väl tyvärr hört om denne stjärna sen dess?

Bloggens sista historia är egentligen bara en banal händelse, men den satte sig på mitt minne, så jag bjuder på den och ni får kalla mig tönt om ni vill…

WAX 121 – Magnus Johansson min FB-kompis nr 4000, han vars pappa var flygkapten (2019-04-01)

En kompis till mej tipsade mig om en artist som heter Magnus Johansson och kom från Norrköping. Jag köpte hans första album och fullkomligt älskade ”Pappa är en flygkapten” och ”Vakna Anneli”. Jag ägnade sedan flera år med att försöka boka Magnus Johansson live, men det lyckades aldrig. Många, många år senare får jag en vänförfrågan av en som hette Magnus Johansson, hade nog inte ens kommit på att det var den Magnus Johansson om jag inte hajade till för att han just var min FB-vän nr 4000 prick. Jag klickade på hans profil därför och upptäcker att det inte är vilken Magnus Johansson som helst minsann…

Veckans låt: Theresa Andersson – Gods Highway

”Gods Highway” är från albumet ”Hummingbird Go” från 2008 och hon sjunger den tillsammans med Tobias Fröberg. Har inte mycket om Theresa Andersson, men kanske dags att återupptäcka henne nu då….
https://open.spotify.com/track/5Tk9SJN5QSW6yP8Zdp1wEa?si=52Vdl9eQTSiw4MAc14OFvw

Veckans bonuslåt: Bruce Springsteen & The E-Street Band – Sherry Darling

Jag kan inte komma på någon enda artist som jag har fler favoritlåtar med än Bruce Springsteen, inte ens The Clash. Jag skulle snurra på ett ”tombola-hjul” med alla hans låtar och hjulet skulle stanna på en favorit säkert. Så jag bara kom att tänka på hur mycket jag älskar ”Sherry Darling” från ”The River”
https://open.spotify.com/track/5JgS0FY22HtNpFAJTo507k?si=RFJJEzh0Tdy2-dGJI2of1g

Ja, det var allt från Småland för denna vecka. Securitas är på plats för att bevaka kylskåp och skafferi.

Håkan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *