U2, Nirvana och hälsans bottenrekord


BILDTEXTER:
1. U2 var bokade till Hultsfred 1982 men ställde in
2. Godis är gott sjöng Aston Reymers Rivaler, men nu får det va slut med godis
3. Ulf Lundell var bokad till Hultsfred 1991, men ställde in
4. Nirvana var bokade till Hultsfred 1994, men ställde in.


U2, Nirvana och hälsans bottenrekord

Waxegårds hälsoblogg säsong 2 Episod 52:

Att må dåligt är en bra början, läste jag en gång när jag skulle hjälpa en vän. Det var behandlingshemmet Mullingstorp som skrev så fyndigt på deras hemsida. Nu skriver jag istället att; ”att äta riktigt dåligt och ta hand om hälsan riktigt dåligt” är en bra början. Det är nämligen det läget jag är i nu. Från att leva riktigt hälsosamt till att slarva lite till att ha paus, till att äta och leva sämst. Det är min resa de senaste månaderna. Det är så dåligt nu, så det bara kan bli bättre. Jag har inte blivit alkis, börjat röka eller knarka eller sånt, men jag har slagit de andra ohälsosamma rekorden. Jag har också blivit expert på ursäkter att inte leva hälsosamt trots att jag är ”hälsobloggare”. Min sista ursäkt var att jag var extremt stressad över 2 premiärer i helgen. Nu är de avklarade och jag har inga ursäkter kvar….

Vad handlar bloggen om denna vecka då?

Veckans hälsblogg kommer att handla om detta, men också om ett par riktigt bra konserter, som blev inställda. Dynamo Chapel, ett av världens bästa band genom tiderna, som är en väl bevarad hemlighet, deras spelning på ett releaseparty blev dock av, men inte första gången. Sen skriver jag om en helt vanlig konsert på Klubben i Hultsfred. Kanske om en grönsak också eller så inte. Du får se…

Så nu jäklar kan det bara bli bättre

Dags att byta glass, mackor, jordnötter, chips, för stora portioner, lösgodis, pasta, choklad, gratinerade pajer, fil och flingor, pizza, potatisgratäng och O´Boy mot nyttigare prylar. Fattar ni att jag till och med har druckit O´Boy???? Som Alexandra och hennes tjej i Fucking Åmål. Va fan, vuxna karln!!
Jag fattar att ni som följer den här bloggen inte tror för en sekund att jag kommeer att klara av att vända det här. Ni kan ha rätt, men jag tror ni har fel. Det har gått så långt att det inte finns någon återvändo. Va, fan. Jag vill väl inte dö i den metabola pandemin, som jag skrivit om… Jag vill visa mej själv och resten av världen att jag är karl för min egen hatt (eller vad det heter??) Jag vill inte vara tjock. Jag har fortfarande bra självförtroende oftast, ibland riktigt riktigt bra självförtroende, men mycket sämre självkänsla. Den känslan, självkänslan alltså, sitter i mitt fall väldigt mycket ihop med hälsa och vikt. Så även om ni inte tror på mej, så måste jag vända det här….

Behöver hjälp

Jag vet redan nu att jag exakt just nu inte klarar det själv. Jag bad redan förra veckan min dotter om hjälp. Hon säger javisst, men jag fattar samtidigt att jag måste anstränga mej lite själv också. Speciellt som hon inte kan ”punktmarkera” mej. Hon bor vid foten av Hammarbybacken i Tjockhult och har sitt liv. Men, hon hjälper gärna till, men farsgubben måste själv bjuda till. Hon har föreslagit ett kostschema. Jag är tveksam, men beredd att testa vad som. Hon har föreslagit en app som heter ”Lifesum” med massor av tekniska möjligheter. Jag har laddat ner den och börjar imorgon använda den. Jag lovar att rapportera hur det går.

Comeback med Food Pharmacy

Mia & Lina i bloggen och boken Food Phamacy är fortfarande den bästa hälsoboken jag läst, så varför inte låta dom två guida mej i maten, så får dottern vara kontrollanten, supervisorn, som checkar in att jag följer nån slags plan. Om det blir kostschema eller den enklare varianten som känns mer som min, dvs inget av de 3 vita farorna; socker, mjöl och mejeriprodukter. Jag vill, jag kan, jag måste… Jag minns när jag slutade röka. Boken jag följde sa, rök på du… jag fortsatte läsa, boken sa; rök på du… Sen sa den på sista sidan; nu går du ut och röker din sista cigg, efter det är du icke-rökare. Jag gjorde exakt så och har inte rökt ett bloss sen dess. Där är jag nu. Jag ska klara det här, men behöver hjälp. Är det någon mer som vill hjälpa till, så hör av r. Jag antar dock att ni har fullt upp med er själva. Det är lugnt, jag förstår. Jag är där själv.

Veckans grönsak

Ähm skit samma. Ni vet ju redan vad som är nyttigt, vad som är inflammatoriskt… Så över till nåt roligare…

WAX 105 – U2, Nirvana, The Pogues, Fred Åkerström m.fl. som blev inställda konserter (1982-12-16)

”En inställd spelning är också en spelning”, sa ju Ulf Lundell när han var för full för att spela i Hultsfred Folket Park. Jag vet inte jag, jag tycker det är bättre att artisterna spelar än att de ställer in. Här är dock ”best of Håkans” inställda spelningar. Ja inte bara mina egna, utan egentligen våra i Rockpartys inställda spelningar. Några av dem kan man ju verkligen sakna att ha på sitt CV…Här är några av de inställda konserterna i Hultsfred:
Nirvana skulle ha spelat våren 1994, men bara någon månad innan så tar Kurt Cobain livet av sig.
The Pogues, där sångaren Shane McGowan lades in på avgiftning istället för att komma till Hultsfred och spela på en Nykter Luciagala.
Fred Åkerström som skulle spelat på Fredsfestivalen 1985, men dog natten innan. Vi väntade och väntade och ställde in utan att veta att Fred hade avlidit.
Status Quo ställde in sin festivalspelning 1991 pga sjukdom, vilket var första gången de någonsin ställde in
PJ Harvey ställde in samma år pga teknikproblem, vilket jag än idag undrar vad som var så svårt att lösa?
Ulf Lundell ställer alltså in sin konsert i Folkets Park 1991 för att han var för full. Det är då han myntar begreppet ”en inställd spelning är också en spelning” som är ett citat ur en Expressen-intervju med honom, gjord på natten.
R.E.M. ställde faktiskt inte in, för dom kunde ha spelat 1986, om jag bara hade lyssnat på Gunnar Lagerman, som tyckte vi borde boka bandet och det var dessutom ”skitbilligt” (bara 1000 Dollar + resebidrag, om jag minns rätt). Jag tyckte de var för okända och inte så bra…
Sist men definitivt inte minst, så ställde U2 i 16 december 1982, bara för att de blev för stora. Det blir inte alltid som man tänkt sig. U2 hade varit lite kul att ha arrangerat konsert med…

WAX 106 – 80s Live i Västervik (2018-07-21)

Min första 80-talsgala någonsin. En varm sommarkväll i vackra Västervik. Närmare 1000 personer kom för att höra Noice, Jakob Hellman, Lili & Susie, Micke Syd från Gyllene Tider, Tommy Ekman från Style, Suzzies Orkester, Monica Törnell. Allt kompat av eminenta The Playboys. Konferencier var Jonas Hallberg från Måndagsbörsen. Det kommer bli mer av den varan…

WAX 107 – Psychotic Youth på Klubben (1991-03-01)

Adrenalinfylld racerpop eller powerpopunk av Göteborgsbandet Psychotic Youth, som tog upp vikten av pilsner, sol och flickor. Gunnar Frick på klaviatur började sedemera att spela med både Weeping Willows och The Kinks, men först hann han skilja sig från Mia Skäringer.

Veckans låt är inställd, men här kommer en i alla fall: Ulf Lundell – När jag kysser havet

Bara en bra låt från Uffe… Från kär och galen albumet..
https://open.spotify.com/track/3VOxVR1EJcncO8jVmnGwaa?si=Qyc2GvpATmiMr-UQD9LV0A

Veckans bonuslåt är också inställd, men här kommer en i alla fall:
The Pogues – A Pair Of Brown Eyes

En riktigt bra låt från The Pogues bästa album; Rum Sodomy and the Lash.
https://open.spotify.com/track/32soEc9h0wDy1BEjV5egeh?si=IZh0AqRUTXeUE5mOgrz_JA

Nu gäller det. ”Back to life, back to reality”. Nu kan det bara bli bättre.

Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *