Thåström, Emmylou Harris och hjälp en trött hälsobloggare


BILDTEXTER:
1. Att sjunga kör tillsammans med Thåström på Staten & Kapitalet måste vara ett av mitt livs grymmaste ögonblick
2. Kantareller made my day, again, Det här är dagens skörd
3. Jag missade Emmylou Harris, men hon är ändå min favoritsångerska och idol

 

Thåström, Emmylou Harris och hjälp en trött hälsobloggare

Waxegårds hälsoblogg säsong 2 Episod 38:

”I Just Don’t Know What to Do with Myself”. Jag säger som Elvis Costello sjöng i den här som han spelade in 1978. Ni som är pålästa vet att låten är skriven av Springsuperlåtskrivarna Burt Bacharach och Hal David samt har spelats in av även av Dusty Springfield, Dionne Warwick och White Stripes. Jag är således i gott sällskap när jag säger ”I Just Don’t Know What to Do with Myself”. Jag vet inte vad Elvis, Dionne & Dusty menade med orden, men jag menar att jag inte vet vad jag ska ta mej till med min hälsa, speciellt med vikten : Jag är inte alls bekväm med att vara överviktig. Jag äter nyttigt och rör på mej bra, fast jag går just nu inte ner i vikt. Ni som har följt mej tidigare vet att jag kan. Inte bara ”ge sig fan” på att gå ner mycket som förra året, då jag gick ner nästan 20 kg på 2 månader, utan även mer sundare och långsammare viktminskning. Nu äter jag nyttigt oftast, går 10.000 steg minst om dagen och tränar ibland. Men, jag går inte ner i vikt !

Dessutom trött på att hälsoblogga

Det är väl i och för sig inte så konstigt när man är inne på sin snart 100rade hälsoblogg. Man kan inte va på topp alltid. Jag är trött på att vara så duktig jämt. Duktig på hälsa, duktig på mat, duktig på träning, duktig på sambandet mellan mat och träning, duktig på teorier, duktig på att ge andra råd. Därför trött att det ändå ska vara så svårt att hjälpa sig själv.

Därför har jag bestämt att idag ska jag inte berätta hur dåligt det är med industribakat bröd, djur farlig den metabola pandemin är, vad sockret gör med oss, hur mycket skit det egentligen är i den processade maten. Och så vidare. Jag ska heller inte berätta om hur nyttigt det är med gurkmeja, kryddnejlika, olivolja, svartpeppar och ingefära. Eller hur viktigt det är att äta antiinflammatorisk kost. Inte heller att det faktiskt är viktigare att tänka på vad nyttigt man stoppar i oss än att undvika dålig mat. Ni fattar vad jag jag inte ska skriva om idag nu va?

Vad jag orkar och vad jag inte orkar

Jag ska istället skriva om en teori jag har. Den går ut på att om man inte orkar på egen hand, så måste man ta hjälp. Jag orkar jobba, jag orkar ta hand om mej själv, jag orkar ta hand om mina barn (så mycket dom nu behöver i alla fall), jag orkar ta hand om min hund, jag orkar ta hand om min ekonomi, jag orkar bry mej om samhället, både det dåliga och det bra. Jag orkar faktiskt också ta hand om några vänner som har det jobbigt just nu. Men, jag orkar inte riktigt fokusera på att ta hand om mig själv på bästa sätt. Jag har ingen energi och motivation kvar till mej själv. Någon som känner igen det här? Någon som har något riktigt bra tips till mej så hör av. Helst på messenger eller på mail; hakan@waxegard.se. Inte svara på hälsobloggen, för det är så mycket spam och oseriösa som hör av sig där…

Jag har en ide, men tror jag behöver lite hjälp

Det enda råd jag tror på är att skaffa hjälp, dvs någon att äta och träna ihop med. Jag är ju en tävlingsmänniska, så det borde funka. Ja, i alla fall så länge vi tävlar, men sen då. Hur får energi och motivation då? Man kan väl också skaffa en personlig coach antar jag. Men inbilla mej inte att en smålänning som jag skulle ta sig råd till det?

Alltså känns hälsan just nu som varken mat eller träning, utan bara som psykologi. Så ni kloka och erfarna därute. Hör gärna av er med era bästa tips, råd och knep…

Över till nåt betydligt roligare då. Det som en del va er hoppar till direkt, nämligen en bra historia ur livet som konsert- och festivalarrangör. Jag hör det hela tiden att en del som läser hoppar allt vad jag skriver om hälsa och går direkt till historierna och musiktipsen. En sa; ”det är bra att du har så tydliga rubriker, så man kan hoppa direkt till veckans WAX story”. Det är ok med mej. Jag är glad vad ni än läser, så över till veckans WAX. Men, vänta lite? Ingen mat idag, inget gott å nyttigt tips. Jo, ni ska få ett

Kantareller made my day

Det bästa jag vet för att koppla av måste vara att gå i skogen och plocka kantareller. Den perfekt kombinationen om man dessutom är tävlingsmänniska som behöver stressa ner. Det blev en hel del kantareller idag. Nu ska jag berätta om hur nyttigt det är att äta kantareller, hur mycket vitaminer och viktiga mineraler de innehåller, men jag har faktiskt ingen aning. Men, dom är goda !

WAX 067 – Håkan körar på Staten & Kapitalet tillsammans med Thåström (1999-07-31)

De största ögonblicken i ens liv är väl självklart när ens barn föds eller när dom blir till. Sedan finns det höjdpunkter i en övriga liv. Jag kom för ett tag sedan att tänka på det mäktigaste ögonblicket av alla mina ögonblick. Det var inte när jag träffade Johnny Cash, Dylan, John Fogerty, Mike Scott eller Springsteen. Inte ens när jag träffade Joe Strummer. Det var på extranumret på Kalasturnen 1999. Jag och Pange gjorde den tredje Kalasturnen med Thåström, Weeping Willows, Jakob Hellman och Petter. Det är Thåströms extranummer Staten & kapitalet, jag samt några andra eldsjälar dras ut på scen för att köra och just den refrängen är jag en jävel på. På andra eller tredje refrängen, så kommer Thåström springande till just den mic som jag står vid. Jag hade gåshud innan, men när jag står där och körar med Thåström, så övergick gåshuden till någon slags overklig ”lyckosmärta”

WAX 068 – Håkan missar sin idol Emmylou Harris på sitt eget ställe Mondo (2003-11-10)

En av mina största idoler och min favoritsångare heter Emmylou Harris. En måndag i november 2003 ska en countryartist från USA som heter Buddy Miller spela på mitt ställe Mondo. Jag ver väldigt sugen på att se Buddy Miller, men just denna kväll är jag så trött, så jag inte orkar. Vi gjorde över 1200 konserter på 3 år på Mondo, så jag jobbade nästan jämt. Denna kväll tog jag helt enkelt ledigt.

En stund efter kl 22, ringer telefonen och en kompis berättar att jag precis missat att Emmylou Harris spelade med Buddy Miller på Mondo. Min första tanke var faktiskt att jag blev förbannad på kompisen som kunde har ringt tidigare, så jag hade hunnit dit. Men, jag lugnade mej och satte mej sorgsen hemma och tänkte som Ulf Lundell säkert hade gjort; ”ett missat artistmöte med idolen Emmylou är väl ett artistmöte ändå”

Veckans låt: The Delines – Holly The Hustle

The Delins är ett “retro-country” band enligt dem själva. De kommer från Portland i Oregon och bildades 2012. The Delines har gjort 3 album och den här låten är tagen från deras album The Imperial från 2019.
Lyssna inte på texten, den är världens näst sorgligaste efter Whiskey Lullaby
https://open.spotify.com/track/4dCqSXV5C4S6FqiFyNr3Xe?si=qQGtrffwSr6MK6_6Ao7bCQ

Veckans bonuslåt: Torsson – Tre kusiner

Det här är kultbandet från Klippan, men nu bor i Lund. Sångaren Bo Åkerström har sina rötter i Jönköping och sin sommarstuga utanför Österbymo i Östergötland strax utanför Småland. Jag såg dem där häromdagen och älskar Torsson. Favortlåtarna heter ”Det spelades bättre boll”, ”Volleyboll-Molly”, ”Jag minns en gammal bil” och ”Klippans Centrum”. Men, den här låten hade jag aldrig hört förut, den är också charmig. Lyssna, älska eller hata.
https://open.spotify.com/track/66eDeRXbE21YqAvnM1TxQ6?si=0lB8ZReVT-mYiD7xYGlTtQ

Seså, kom med goda råd, tips eller hjälp nu. Eller så lyssnar ni bara på låtarna

Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *