It´s All About Money + klassiska fester


BILDTEXTER:
1. Tidningen Schlager firade 25 år med en fest, som jag var med och arrangerade
2. The Clash, ett av världens bästa band. Vad skulle Joe Strummer sagt om dagens samhälle?
3. Allt handlar bara om pengar, precis som vanligt, fast det har spårat ur fullständigt. Storbolagen förgiftar människor för att tjäna mer pengar och ingen säger nåt
4. Hollis # 3; Hultsfredsfest i Stockholm

It´s All ´Bout Money + klassiska fester

Waxegårds hälsoblogg säsong 2 Episod 45:

Just idag är jag väldigt trött på hälsa och speciellt cancer. Jag är också trött på allt som handlar om Greta…. Tro för allt i världen bara inte att jag hatar Greta. Jag gillar Greta. Jag gillar hennes engagemang. Jag tycker mest bara synd om henne. Jag har skrivit om det förut, men säger det igen; synd om henne för att hon ska behöva ha hela världens ansvar på sina små axlar. Synd om henne för att hon inte förstår att gubbarna (makthavarna) sitter där och nickar och applåderar för att gå hem och göra ingenting. Det handlar som vanligt bara om pengar och makt. Som Meja´s stora hit; ”It´s All Bout Money” Hur kan någon tro att klimathotet är något annat? Det är synd, för att det gör att allt annat viktigt hamnar i skymundan; som riktiga miljökatastrofer.

De riktiga miljökatastroferna

Världens kemikalieproduktion har de senaste 50 åren ökat från 7 miljoner ton till över 500 miljoner ton. Mer än 30.000 kemiska ämnen finns på EU-marknaden, men bara 5000 av dom har undersökts hur de påverkan på biologiska system. När hörde ni senast om detta i media???? Överkonsumtion av läkemedel är den tredje största dödsorsaken i USA (och troligen också i Europa) efter hjärtinfarkt och cancer. När hörde ni om detta senast i media??? 40 miljoner människor dör i förtid av sånt vi dricker, äter, smörjer på oss eller knaprar just piller. När hörde ni senast om det i media??? Jo, ni som läser den här bloggen har hört det förut, ganska många gånger faktiskt…

Vem protesterar på riktigt? Var är alla rebeller? Vad skulle Joe Strummer i The Clash sagt?

En annan sak som också hamnar helt i skymundan är vår livsstil, vår giriga livsstil. Jag säger inte att just du och jag är giriga, men en stor del av högre politiker, tjänstemän och företagsledare är det så att det räcker och blir över. Deras girighet som stavas pengar och makt. Det är vad som styr allt. Cia, en gammal vän tog upp det här i ett FB-inlägg idag och det var så slående. Det var så sant. Jag brukar tänka på det ibland och diskutera det ibland, men det faller också väldigt ofta i glömska. För jakten på pengar är en självklarhet för de flesta. Alla, inte minst vanliga människor påverkas av jakten på pengar, som gör oss lyckliga??? Or not? Såklart, pengar gör ju ingen lycklig, tvärtom verkar det som… Vi har ju Greta, men vem mer? Vem protesterar på riktigt? Var är alla rebeller? Vad skulle Joe Strummer i The Clash sagt om dagens samhälle, som bara utvecklats åt helt fel håll?

Jag blir så jävla trött. Trött på hela skiten.

Jag blir så jävla trött. Trött på hela skiten. Jag vill bara ordna en fest för alla jag känner, men då behöver jag inte flyga till Israel eller någon annan exotisk plats. Jag ska berätta om ett par fester jag ordnat förr i tiden, som jag är stolt över. Men, först så ska jag väl skriva nåt om hälsa, eller? Jag har faktiskt ingen lust. Men om jag ska kalla denna blogg för en hälsoblogg, så tycker jag att jag måste. Så, jag ger er ett par enkla tips, som ni kan använda er av om ni vill. Så kan ni hålla sjukdomar borta. Självklart ska ni hålla er borta från alla processad skitmat. Det vet ni ju redan. Mycket annat vet ni säkert också, men kanske kan ni få nåt nytt tips:

Liten byt ut-lista

Mycket kolhydrater och mejeriprodukter åker förstås ut. Håll till godo

Smör: Bättre med avokado eller nötsmör
Mjölk: Bättre med mandelmjölk, nötmjölk eller havremjölk
Grädde: Bättre med kokosmjölk, kokosgrädde eller havregrädde
Flingor: Bättre med osötad musli, granola eller chiapudding
Isbergssallad: Bättre med spenat, grönkål, ruccola eller romansallad
Köpt juice: Bättre med hemmagjord smoothie
Pasta: Bättre med bönpasta, svarvade morötter, zucchini eller kelpnudlar
Ris: Bättre med durrakorn, quinoa eller bovete
Matolja: Bättre med kallpressad kokos-, raps- eller olivolja
Strösocker: Bättre med frukt och bär

Den här listan kommer förstås från Mia & Claras Food Pharmacy, var annars ifrån.

Min egen hälsovecka då: ahhh, jag har faktiskt inte orkat, har för mycket annat att tänka på. Men, jag har inte gett upp. Jag är den sista som ger upp. Jag bara beklagar mej då och då, men jag ger aldrig upp. När den här jäkla säsong 2 är klar om ett par veckor, så ska jag vara på bana. Var så säkra.

Å nu blir det fest. Inga nya fester, men ett par gamla favoritfester jag var med och ordnade

WAX 085 – Tidningen Schlagers 25-årsjubileum, en häftig fest att ha arrangerat (2005-10-10)

Den 10e oktober 1980, ungefär samtidigt som London Calling med The Clash kom ut, så kom första numret av tidningen Schlager. Man var ju redan ”hooked” på NME och Melody Maker, men det här var något annat, något betydligt häftigare.
25 år senare fick jag frågan av Lars Nylin om jag ville vara med och arrangera Schlagers 25-årsjubileum på Mondo i Tjockhult. Det blev jag, Lars, Thore Sonesson och Mia Klintewall som fick ihop en fantastisk fest tillsamamns med bl.a Jonas Almqvist, Eldkvarn, Olle Ljungström, Danne Sundqvist, Karin Wistrand, Adolphsson & Falk, Stry Terrarie, Brodde, Kajsa Grytt, Dotun Adebayo, Hatte, Mats, Sören, Lahger, Bengt, Karin, Greg, Amba, Dick, Uffe, Torndahl, Bäcker, Wirström, vinylynglingar, Steve Roper, Susanne, Clark Kent, Kristina, Joakim, Jens, Nisse Gandhi och flera hundra andra. Olle mådde inte så bra, men sjöng i alla fall. Eldkvarn var grymma. Stry tuffast, Nunnan-Jonas hårdast. Karin Wistrand var charmigast. Å alla var gladast denna 80-talets klassfest i rockens och punkens tecken. Tack Lars för att du ringde.

En annan nostalgisk fest på samma ställe…

WAX 086 – Hollis # 3; en Hultsfredsfest på Mondo i Sthlm med Wild Rover (2004-05-05)

När vi inte hade konsert själva i Rockparty i Hultsfred, så åkte vi ofta till diskotek Hollandia i en skogsdunge utanför Vimmerby, nära Åbro Bryggeri. Hollis kallade vi Hollandia som ägdes av 70-talets stora ”nöjespappar” i trakten; Niels Kvistborg.
Många år sedan startade jag en tradition med fester i Stockholm för alla med anknytning till Hultsfred och Vimmerby, inte minst anknytning till Stålhagsskolan i Hultsfred. Hollis # 3 bjöd på Wild Rover, Joppe Pihlgren och Karin Wistrand. DJs var Per Alexanderson och Stefan Lindström. Gissa om detta blev en kul återträff eller inte? Kan säga att det var ett grymt ”hultsfredsdrag i storstan denna lördagskväll…

Jag fortsätter på temat fester, här en till nostalgisk fest

WAX 087 – Julfest på Klubben i Hultsfred (1988-12-23)

Rockparty i Hultsfred hade en tradition med en ganska traditionell julfest med glögg, gröt, dans och lekar. Sedan slutade likhterna. Denna kväll spelade ”Raymond Diamond & The Julsylters”, ”The Extremes”, ”Trashcans” samt ett unikt framträdande av ”KK Blood & The Fans” med Cutta och Blod-Sören på sång och julskrik.

Veckans låt: The Clash – Death Or Glory

The Clash är mitt absoluta favoritband och Joe Strummer en större hjälte än både Joey Ramone och Joakim Thåström. Jag skulle kunna välja en annan låt som veckans låt, men jag tog bara första bästa elelr den som råkade spela just nu. Jag skulle lika kunnat välja en av 50 andra Clash-låtar. Lyssnar just på det legendariska dubbelalbumet ”London Calling” medan jag skriver blogg, behövde den energin idag…
https://open.spotify.com/track/3lUVy400HL94NB03paDTyN?si=Win607SKTR-1KwU9FMXBVw

Veckans bonuslåt: Doris – Waiting at The Station

Ah, grymma och bortglömda Doris Svensson. Plattan som den här är med på; ”Did You Give The World Some Love Today”, kom faktiskt ut redan 1979. Janne Loffe Carlsson på trummor och Bernt Egerbladh på hammindorgel. Fantastisk artist, fantastiskt album
https://open.spotify.com/track/1nNf6PDypH4wClkwMKjg8C?si=90qS5ULkSqmlmB89Fgf_qg

Hej för nu, vi hörs

Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *