Comebackplan, Percy Nilegård & Brandsta City Släckers

BILDTEXTER:
1. Food Pharmacys universalsoppa och alla andra nyttiga recept där ska hjälpa Håkan
2. En brandbil av den modell som Percy Nilegård gjorde entre i på Lollipop-premiären
3. Percy Nilegård
4- Brandsta City Släckers, som gjorde sin första stora spelning på Lollipop

 

Comebackplan, Percy Nilegård & Brandsta City Släckers

Waxegårds hälsoblogg säsong 2 Episod 40:

Ingen vidare hälsovecka denna vecka heller. Då tänker några av er säkert;
”är det inte lika bra han ger upp den där Waxegård, han går ju ändå varken ner i vikt eller lever som han lär”
Ni som tänker så har en poäng. Jag kanske borde ge upp. Å ena sidan, så är jag knappast den förste som är expert på att ge råd till andra, men har svårt att följa dom själv? Eller hur? Jag är säker på att många känner igen sig i den situationen…. Å andra sidan så råkar jag ju vara världens mest envisa, så då kan man ju inte ge upp hur många veckor man än misslyckas.
Dagens hälsoblogg innehåller också historien om när Håkan lånade en riktig brandbil av Glenn i Brandsta City Släckers till Percy Nilegård. Välkomna till Waxegårds Hälsoblogg säsong 2, episod 40

Det går knackigt med hälsoresan

Ni som följer bloggen har förstått att det går lite knackigt med hälsoresan. Jag hade ju min analys där förra episoden och jag tror i månget och mycket att den stämmer. Att försöka ta tag i två stor problem samtidigt är inte så lätt. Ni vet; en sak i taget är ju ett bevingat uttryck. Sedan är det ju också så här att om man inte sköter sin hälsa, så blir allt annat ännu jobbigare. Energi och ork tar slut fortare. Så jag har bestämt mej för att nu jävlar måste jag ta tag i hälsan på riktigt. Jag var på festival i helgen och träffade Lisa Miskovsky. Vi tog en bild tillsammans, inte för att jag är ”starstruck” (då hade ni sett bilder på mej och Cash, Fogerty, Springsteen m.fl), utan för att Lisa är bästa kompis med min bästa kompis och jag ville skicka en hälsning till Olof som var på Cypern. Sagt och gjort, vi tog ett kort. Men, när jag väl kolla på fotot så känner jag knappt igen mej själv, så tjock ser jag ut…. Då tänkte jag att nu får det vara slut på den här dåliga hälsoresan. Vafan, jag vet ju bättre än nån annan hur man gör. Nu måste jag ta tag i det här en gång för alla.

Här är min plan

  1. Jag tänker som när jag slutade röka för länge sen. Inte att jag skulle försöka, utan när jag icke rökare. Så från och med nu är jag icke, ja vad då icke? Icke ohälsosam kanske?
  2. Jag skaffar med ett team runtomkring som hjälper mej. Som när Blues Brothers samlade ihop sitt gamla band när dom var ”on a mission from god”

Jag har ju faktiskt frågat om någon vill hjälpa till, men ingen har tid. Alla är så fullt upptagna med att konsumera och leva sitt liv på sociala medier. Nej, nej det gäller förstås inte dej, men många andra…. Skämt åsido, så vet jag ingen som heller frivilligt blir nån slags hälsocoach på halvtid eller kvartstid eller vad som nu skulle behövas i uppstarten av min nya hälsostil? Så därför har jag en annan plan. Jag samlar ihop ett helt litet gäng som gör lite var: Någon ser till att jag äter nyttigt varje dag, någon annan vakar och ser till att jag inte äter nåt onyttigt varje dag, en tredje ser till att jag går mina steg, en fjärde att jag kör åtminstone nåt träningspass varje vecka, osv… Sen tänkte jag att Mia och Clara som skrev Food Pharmacy också skulle ingå i teamet. Dom vet inte om det, men behöver heller inte veta det, det räcker med att dom skrivit en bra handbok, som jag kan följa. Det är faktiskt den enkla varianten första veckan, att bara äta recept ur just den boken. Det blir mycket Kebnekaisesmoothies, gurkmeja, universalsoppa, och mest bara antiinflammatorisk kost för hela slanten.
Sen har jag en huvudcoach i Ulf, en trogen följare till min hälsoblogg, som faktiskt lyckats betydligt bättre med Waxegårds Hälsoblogg än Waxegård själv. Ulf får checka till då och då på distans. Vad tror ni? Jag har inget val längre. Jag är nu ”icke ohälsosam”. Det blir väl lite spännande att läsa nästa vecka hur det gick va? Säg ja snälla, oavsett om ni menar det eller inte. Jag behöver den moroten… På tal om morötter, så ska ni får ett häftigt recept ur just Food Pharmacy. En annorlunda och väldigt nyttig pesto

Pasta pesto på morotsblast

Mia och Clara i Food Pharmacy får berätta om receptet:
”Den här peston är extra näringsrik på grund av att vi använt oss av lite annorlunda delar av grönsaker än vad man kanske brukar. Som blasten istället för roten till exempel. Så näringsrik så att hälften vore nog. Vad sa du, vad vi gör med moroten? Spaghetti såklart 

Gör så här: riv av blasten från morötterna och hacka den grovt. Mixa tillsammans med vitlöken, basilikan, hasselnötterna och citronen. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle tills peston har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Ta morötterna och en potatisskalare eller mandolin eller grönsaksvarv och riv ner morötterna som långa spagettisar i en fin tallrik. Toppa med peston”.

Pasta pesto på morotsblast (2 personer):
3 stora morötter
1 dl morotsblast
1 vitlöksklyfta
1 dl basilikablad
1 dl hasselnötter
1 msk pressad citron
½ dl olivolja
salt och svartpeppar

WAX 071 – Håkan lånar en brandbil till Percy Nilegård av Glenn i Brandsta City Släckers (1995-07-19)

Året är 1995 och den första Lollipopturnen ska ha premiär i Helsingborg på hamnplan framför Tivoli. Kent, Brainpool och danska DAD står på scen tillsammans med flera gästartister. Vi har också med oss Percy Nilegård alias Johan Rheborg samt Sam Spandex alias Jonas Inde. Väl på plats sitter jag med bl.a. Johan Rheborg och planerar detaljer och körschema. Johan fastnar i en ide om att Percy Nilegård ska göra entre. Han vill komma i brandbil med blåljus och siren, men inte vanlig brandbil, utan en brandbil med lift. Percy Nilegård ska åka in på området i liften med sirenerna på, sen svepa ovanför publiken, för att sen släppas av på scen. Det lät coolt, men inte helt realistiskt. Jag ringer Helsingsborgs räddningstjänst och bli kopplad till ett befäl. Jag förklarar mitt ärende, men hinner knappt inte berätta klart om Percy Nilegårds entre, förrän bran. Jag förklarar mitt ärende, men hinner knappt inte berätta klart om Percy Nilegårds entre, förrän branbefälet börjar skälla ut mej efter noter. Jag minns bl.a. ”är du galen människa, tror du det här nån jävla lekstuga…”
Där skulle väl vem som helst gett upp, men inte Håkan Waxegård. Jag tänker en stund och ringer sen min gamla vän Blod-Sören som jobbade på Helsingborgs Dagblad. Blod-Sören kommer på iden att ringa till Glenn på räddningstjänsten som också har ett band som hette Brandsta City Släckers. (Det här var långt innan de blev upptäckta och medverkade i melodifestivalen). Jag tänker et en plan och ringer Glenn. Jag förklarar min fråga om brandbil och han låter lite skeptisk. När jag sen erbjuder Brandsta City Släckers att få spela 3 låtar, så blev det möjligt att låna brandbilen. Så exakt kl 19.30 vänder sig hela publiken förskräckt mot stora infarten där en stor brandbil kör in på området med sirener och blåljus på. I korgen står en man i för liten kostym och glasögon med bakåtkammat hår. Precis när liften börjar svepa över publiken tar jag micken och presenterar honom:
”Mina damer och herrar. Lollipop presenterar Peeeercy Niiiilegååård”

Här är veckans bonuswax, en helt vanlig konsertkväll hos countryklubben Woody.

WAX 073 – Victoria Williams och Mark Olsen på Woody på Tantogården (2001-06-26)

Victoria Williams från Shreveport i Louisiana och Mark Olson från Minneapolis i Minnesota bildar tillsammans bandet The Original Harmony Ridge Creekdippers och är två riktiga countryikoner. Mark Olsen spelade också i bandet The Jayhawks. Den här kvällen har vår countryklubb Woody konsert med Victoria och Mark i den lilla pittoreska Tantogården, en liten folkpark mitt på södermalm i Stockholm. Det blev en fantastisk konsertkväll med låtar från deras respektive solokarriärer, men förstås mest från deras gemensamma band; The Original Harmony Ridge Creekdippers.
Den fina lilla folkparken från 30-talet fick så småningom bomma igen för att grannarna i husen som byggdes 50 år senare klagade på musiken från parken. Precis när musiken eventuellt skulle få börja igen 2009, så brände någon ner den fina parken som brann ner till grunden. R.I.P. Tanto.

Veckans låt – The Jayhawks – Bad Time

Bara för att jag skrev om The Original Harmony Ridge Creekdippers och Mark Olson, så kom jag på en av mina första countryrockfavoritlåtar; Bad Time med The Jayhawks, bandet som Mark Olson var frontfigur i. Grym låt, lyssna
https://open.spotify.com/track/0iRk9AbRok1p93DbBzAEKk?si=JZe4MfDXSqu4puHjBnJCLw

Nä, nu får det vara nog för idag. Ska fokusera på comeback med hälsan. Vi hörs

Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *