Fredagsmys, kan man ha det om man fastar på juice?

Bildtext: Dagens inköp till fredagsmys på stora bilden. Hunters & Collectors som minns mej som ”The Beef Champ”. En stor stek, goda juicer och en nyupptäckt frukt som heter Kaki på de andra bilderna.

Säsong 1, episod 37:

Nej, man kan inte fredagsmys om man fastar på juice. Man kan bara göra det bästa av saken. Man kan pressa mer fruktjuice än vanligt och försöka krydda till grönsakerna. Mitt säkra kort ikväll är grapefruktjuice och den där Brämhultsjuicen med apelsiner, morötter, Ingefära och Chili, som jag hittade på extrapris för 12,50 kr, det måste vara omöjligt att pressa billigare själv….

Goda köpejuicer som kanske kan bli lite fredagsmys

Morgonen började med det vanliga kaffet, den vanliga hundpromenaden, den vanliga grönsaksjuicen från igår. Man orkar ju inte slabba med juicepressen det första man gör på morgonen. Mi”n sambo är måttligt road när jag ibland drar igång den på 2000 varv när hon precis ska gå och lägga mej. Jag får försöka flytta fram positionerna. Gårdagens grönsaksjuice räckte även till lunchen. Till mellanmål på fredagseftermiddagen tänkte jag att nu är det dags att festa till det lite. På Netto där jag visste att dom hade köpt på sig för många av den där goda Brämhults med chili & ingefära, hittade jag en annan liten goding. Det var en ”Froosh” med päron och grönkål??? Jättegod och en bra start på något som jag vill ska kännas som fredagsmys.

Tortyr istället för fredagsmys

För att sen också få till en schysst middagsdrink på grönsaker, så har jag köpt spenat, broccoli, morötter, gurka, färsk chili och vitlök m.m. Jag tror jag kommer att testa en drink med både spenat och vitlök. Rapporterar sen. Till efterrätt ska jag testa en ny frukt jag hittade, den heter Kaki och jag har ingen aning om vad det är, den ser ut lite som en stor tomat. Jag har apelsiner, kiwi, äpplen och bananer att gardera med. Kom på att jag borde köpt en massa bär också, men det får väl bli till lördagsfesten… Precis när jag skulle börja juica mitt fredagsmys och går ut i köket händer dock något, som jag inte hade räknat med. Resten av familjen har stekt hamburgare på lammfärs och supergoda glutenfria hamburgerbar och nån slags fantastisk hemgjord dressing. Jag får nästan panik och definitivt abstinens. Det här var tortyr. Jag lämnar rummet, men den goda lukten förföljer. Jag vet faktiskt inte vad som ska rädda fredagsmys nu? Tur att man är lite pressad att skriva blogg exakt just nu. Nä, jag räknar ner dagarna nu, räknar ner timmarna tills den här fastan är slut.

Tänkte jag skulle se om jag kunna droppa en artisthistoria varje blogg som har något med mat eller hälsa att göra.  Jag kan meddela att man inte tänker som bäst när man juicefastar. Jag har helt enkelt svårt att komma på så många roliga matminnen från artister jag mött. Det kan ju också bero på att jag har mer minnen av sprit än mat, fler minnen av ohälsosamma artister än hälsosamma.

”The Beef Champ” från Hultsfred

Jag får dra mej till minnes 1990 och ett helt annat fredagsmys. Jag var på turne med Hunters & Collectors i Australien 1990 tror jag det var . Jag minns däremot att det var en fredag och att vi hade gigat på Paramatta Workers Club utanför Sydney (för övrigt samma ställe där Asse och jag såg bandet för första gången 1987). Anledningen att jag minns att det var en fredag var att efter showen, så blir man så där lite ”fyllehungrig” som efter en ”after-work” och sen fest och ingen mat. Nu var jag inte så speciellt onykter, men klockan var sent och jag frågade om dom hade någon nattöppet gatukök? Vi kom till något som liknade ett svensk gatukök, men upptäcker snabbt att menyn mer liknade ett ”steakhouse” med massor av kötträtter. Jag fastnar för en T-Bone Steak och expediten frågar om jag vill ha small, medium eller large. Jag blir lite överraskad över frågan, men frågar om dom inte har X Large. Visst säger tjejen och skrattar. Jag fattar inte vad hon skrattar åt, men det gör hela bandet också. En stund senare förstår jag varför. Jag får in den största biff jag någonsin sett. Den är stor som en bakplåt som jag minns den och klockan är 2 på natten. Jag äter och äter, för jag var lika envis då. Jag måste ju få i mig den. Jag tror jag kämpar en timma innan jag fått i mej den och sen  kallades jag för ”The Beef Champ” av hela Hunters & Collectors. Ett annat fredagsmys att minnas.

Dagens träning är gå, gå och gå, hittills 10.114 steg. Tror det får räcka, siktar på simning i helgen.

Hunters & Collectors bjuder på favoritlåt och vi bjöd dom på turne

Dagens ”favorithälsolåt” är ”Back On The Breadline” med just Hunters & Collectors, fast jag valde mellan den och ”Do You See What I See”. Vilka minnen till dessa låtar. De spelade förresten på festivalen i Hultsfred 1987 och turnerade samma höst runtom i Sverige. Det här var drygt ett år efter att två svenska smågrabbar dök upp backstage (jag & Asse) och sa att vi kunde erbjuda en turne och en festivalspelning. De trodde inte på oss, men tyckte vi var charmiga som frågade….

Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *