Fasta dag 4, Johnny Cash, Åseda, Gunnar och hundälsklingarna

Säsong 1, episod 36:

Fasta dag nr 4 blev lite enklare. Inte som ”hat-faste-dagen igår. Tricket var att hålla sig sysselsatt, så man inte hann tänka på mat. Fastedagen idag tillägnas Johnny Cash, vännen Gunnar, Åseda och mina hundälsklingar som alla gjorde dagen lite uthärdligare idag. Livet är dessutom fullt av sammanträffande.

Morgonen började med kaffet, som ska hjälpa förbränningen, sedan hundpromenad. Det är nog dagens viktigaste grej, missar jag en hundpromenad eller till och med en promenad utan hundar, så blir det en mycket sämre dag, alltid… Fantastiskt grönt det är för att vara i december…

Besöker Åseda för första gången i mitt liv

Sedan bar det iväg på jobbmöten i Åseda, där jag konstigt nog aldrig varit. Konstigt för att det ligger nära Hultsfred där jag är uppväxt. Konstigt för att det ligger mittemellan Växjö och Hultsfred. Jag pendlade nämligen mellan Hultsfred och Växjö under ett par år när jag jobbade både på Hultsfredsfestivalen och på SVT i Växjö, men då blåste man bara förbi på stora vägen utanför och skymtade knappt lilla Åseda. Det blev ett lyckat jobbmöte med 2 väldigt trevliga personer och deras dotter å hundar i köket på en butik. Efter mötet passar jag på att kolla om Anders, en trevlig kille som tidigare jobbade i Växjö, var på jobbet. Det var han och han blev överraskad. Därefter går jag och väntar på svärmor och sambo, som var på annat håll. Då upptäcker jag en bil jag känner igen. Jag messar Gunnar, en god vän, och frågar om han är i Åseda? Han svarar; ”hur vet du det? Vi sitter på Linas Cafe”. Då står jag precis utanför Cafet och kliver rakt in. Gunnar och en annan kille jag känner från Hultsfred bara gapar och säger i mun på varandra; ”Helt oootroligt, vi sitter här och pratar om dej och då kliver du in genom dörren”  Jag som aldrig i hela mitt liv ens varit i Åseda, säger jag och spelar betydligt mer oberörd än vad jag var.

Fasta är inte allt här i livet. Livet är också fullt av sammanträffande.

Jag minns en annan gång när jag var långt bort från civilisationen på en strand på Nya Zealand. Långt borta hör min resekompis Asse och jag en svensk trubadur. Ni vet en sådan där med blont hår, hästsvans, spelandes ”sommaren är kort” av Tomas Ledin… Vi går dit eftersom vi är svenska ”flockdjur” trots allt. Börjar prata med en kille jag aldrig sett förut, som efter en stund visar sig vara en kille jag känner och pratat i telefon med i flera år, men aldrig träffat. Hade köpt flera artister av honom också. Efter en stund, så utbrister han ”Fan, du måste ju vara Håkan Waxegård”, varpå jag säger; ”du måste vara Birger från Göteborg”. Ett annat lika stort sammanträffande hände på Lollipop 1997 när jag satt och drack kaffe med The Staple Singers och jag hör en röst bakom ryggen som frågar på mörk engelska; ”får jag slå mej ner”. Jag vänder mej om och där står Johnny Cash i svart !!! Ett sammanträffande också, men inte lika osannolikt som de i Åseda och på en avlägsen beach på Nya Zealand. Johnny spelade samma kväll på Lollipop utanför Stockholm. Det blev hans sista spelning i Sverige.

Chili och ingefära kryddar till tillvaron när man går på fasta

Idag är jag annars bara lite uttråkad på min juicefasta, inte som igår då jag verkligen hatade den. Nu har i,  alla fall snart mer än halva tiden gått och bara 3 dagar kvar. Jag försöker experimentera lite med olika juicedrinkar, men det blir mycket morötter, broccoli och rödbetor och det är ju inte så fantasifullt. Den enda fruktjuicen idag blev dock en med citroner, apelsiner, äpple och morötter kryddad med ingefära och chili. Inte så dumt, men nästa gång behövs det färsk chili för att den skulle bli perfekt. Nu ikväll ska jag testa aubergine, palsternacka och några jordärtskockor jag har kvar sen igår. Först ska jag dock testa en hemmapressad tomatjuice, som jag ska värma eftersom man fryser så mycket när man fastar. Brist på energi eller nåt, kallt som tusan förstås. Jag ska nog ändå kämpa mej igenom den här fastan. Hoppas bara på att den ger önskat viktresultat jämte att den faktiskt rensar ut en massa slagg å skit i kroppen. Det sista känns faktiskt.

Fasta till dagens favoritlåt med Emmylou Harris

Fasta hit och fasta dit. Över till något roligare; dagens ”hälsofavoritlåt borde väl bli ”Ring Of Fire” med Johnny Cash då, men väljer istället Emmylou Harrris ”Sweet Old World” från hennes fantastiska ”Wrecking Ball”, även den en gammal favoritplatta. Kanske har alla hört sin Johnny Cash, men kanske inte alla har hört den här med Emmylou. Vilken fantastisk sångerska. Lika bra att sjunga som jag är på att fasta…

Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *